Absolútny víťaz - Slovak University STARTUP CUP 2019 - Erik Kajáti a CHECkuP 2019

Vytlačiť

Absolútny víťaz v Slovak University STARTUP CUP 2019 - CHECkuP - Erik Kajáti

Dňa 18.6.2019 sa uskutočnilo pod záštitou JCI (Junior Chamber International – Slovakia) v centre SBA v Bratislave slávnostné vyhlásenie výsledkov celoslovenského projektu Slovak University Startup Cup 2019.  TUKE mala v vo finále dvoch reprezentantov z FEI a LF.

Náš tím CHECkuP (Cognitive HEalthCare Platform), ktorého členmi sú terajší alebo bývalí doktorandi, študenti či zamestnanci KKUI (Kajáti, Čupková, Mocnej, Miškuf, Lojka, Papcun, Zolotová) zaznamenal mimoriadny úspech v tejto súťaži. Z veľkého množstva projektov z celého Slovenska sa medzi finalistov v piatich kategóriách dostal aj náš CHECKuPStali sme sa víťazmi v kategórii Veda a medicínske technológie a všetci sme boli pozvaní na slávnostné vyhodnotenie finalistov.  Tím na súťaži reprezentoval aktuálny líder ERIK KAJÁTI - doktorand programu Inteligentné systémy. CHECkuP sa rozvíja aj s podporou Startup centra TUKE, do ktorého postúpil na základe umiestnenia medzi víťazmi 7. kola súťaže inovatívnych nápadov.

                                                 slovak-university-startup-cup-Erik Kajati2

slovak-university-startup-cup-Erik Kajati1 slovak-university-startup-cup-Erik Kajati4-checkup

 

CHECkuP – Cognitive HEalthCare Platform je inovatívna platforma zameraná na zlepšovanie kvality zdravotnej starostlivosti v domácnostiach. Hlavnou motiváciou je umožniť zdravotným agentúram poskytovať domácu starostlivosť efektívnejšie a zaručiť požadovanú kvalitu poskytovaných služieb aj s úsporou financií. Na dosiahnutie tohto cieľa využíva CHECkuP hardvérovú podporu z konceptu Internet vecí (IoT), ktorú ďalej kombinuje s unikátnym softvérovým riešením s podporou umelej inteligencie schopným podporiť interné procesy ošetrovateľských a sociálnych agentúr a v dostatočnom predstihu, informovať o prípadných vzniknutých alebo predpokladaných anomáliách. Úlohou platformy CHECkuP okrem agentúr poskytnúť aj rodinám a ošetrovateľom minulé, aktuálne a budúce informácie o stave pacientov, či práci ošetrovateľov. Má zároveň podporiť prácu ošetrovateľov najmä pri riešení neočakávaných udalostí, personalizovane vyhodnocovať kvalitu zdravotnej starostlivosti v domácom prostredí na základe intelignetnej analýzy dostupných údajov. Veľká časť proof of concept/prototypu bola vyvíjaná a testovaná aj v reálnom domácom prostredí pri trvale ležiacom pacientovi vo Veľkej Británii.

 

 slovak-university-startup-cup-Erik Kajati3-checkup

 

Reportáže a videá z odovzdávania cien si môžete pozrieť na odkazoch: 

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/516264-vitaz-chce-lepsiu-zdravotnu-starostlivost/

https://www.ta3.com/clanok/1157880/studenti-si-zmerali-sily-v-university-startup-cupe.html

 https://www.noviny.sk/slovensko/449657-aj-tento-rok-ocenovali-najlepsi-startup-mladym-otvori-dvere-do-sveta-biznisu

https://www.uvptechnicom.sk/starupy-zo-startup-centra-tuke-stale-na-spicke/

https://www.facebook.com/tuke.sk/posts/10157424414509810

https://www.facebook.com/kkuifeitu/posts/2561237463908788

 

 

Friday the 29th. Inteligentné Kybernetické Systémy. All rights reserved.